marți, 3 martie 2009

Esti fericit?



Cei mai multi oameni tind sa raspunda negativ la intrebarea asta.

" Daca n-ar exista fericirea altora nu ne-am sinchisi de nefericirea noastra. "

Orice persoana are sentimente si stari dintre cele mai variate, si una dintre activitatile de baza ale constientului uman este analizarea acestor sentimente si stari. Cand nivelul intensitatii sentimentelor si starilor ajunge la un anumit nivel diferit pentru fiecare spunem ca suntem fericiti,nefericiti,indragostiti,melancolici,nostalgici, s.a.m.d. si cu toate astea nu se demonstreaza decat ca toate trairile afective sunt subiective si nu pot fi caracterizate decat individual.
In esenta,ceea ce pentru cineva reprezinta fericirea pentru altcineva poate fi exact opusul.
Mai mult decat atat faptul ca suntem fiinte rationale inseamna ca traim cel mai bine in cadrul unei societati numai interactionand bine sau rau cu cei din jurul nostru.
In concluzie putem spune ca suntem intradevar fericiti decat atunci cand nivelul fericirii noastre este mai ridicat decat al celorlalti si, cand putem sa ne analizam propriile sentimente comparandune pe noi in nefericirea sau fericirea celor din jurul nostru.

" Daca nu ar exista fericirea altora nu ne-am sinchisi de nefericirea noastra. "

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nu mi pasa de fericirea altora. Am rigla mea proprie pe care mi masor starea de bine, oricat de rau mi ar fi mereu zic ca mi e bine ! Rima.
Eu sunt. Dar tu ? Tu esti fericit ?